Grieks restaurant Delphi


25 jaar Pasklaar - Augustus 2011

Deze maand is onze keus gevallen op:
Grieks restaurant Delphi

Als goed doel kozen zij:
Stichting Aai - Corfu


Van begin af aan dat de drukkerij er is - nu 25 jaar geleden - zijn we klant van Pasklaar. In eerste instantie met ons Grieks restaurant Kreta op de Rijksweg en vanaf 1992 met ons restaurant Delphi aan de Putstraat.
Kreta veranderde toen van eigenaar, maar ook de nieuwe eigenaar werd klant van Pasklaar.
Waarom?
We hebben vertrouwen in de mensen van Pasklaar, er is altijd een goede service en een prettige samenwerking.
Kortom we zijn tevreden.

Iannis Ouzounidis

Putstraat 32
6131 HL Sittard
046 4525358


Meer info: » Grieks restaurant DelphiSTICHTING AAI
(ANIMAL ASSOCIATION INTERNATIONAL)Geef een hond met een verleden een toekomst!

Stichting AAI zet zich al sinds 1994 in voor kansloze buitenlandse honden en is sinds 1997 officieel een stichting. In de afgelopen 17 jaar heeft AAI al bijna 2000 honden een goed tehuis kunnen geven en hebben deze honden, via een zorgvuldige screening van de toekomstige baasjes ( de juiste 'match' tussen hond en baas staat centraal) hun 'gouden mandje' gevonden bij Nederlandse baasjes. Deze geadopteerde honden blijven eigendom van AAI (ze worden met een bruikleenovereenkomst geplaatst) zodat het welzijn gecontroleerd kan worden en wij als stichting in contact blijven met de baasjes. In het geval dat een hond moet worden herplaatst (bv. door echtscheiding, overlijden van de baas etc.) wordt hij/zij door de stichting zelf opgevangen en wordt voor de hond een nieuwe baas gezocht; een AAI-hond komt dus nooit in een asiel terecht. AAI werkt uitsluitend met gastgezinnen in Nederland en heeft geen asiel of kennels.

Stichting AAI helpt daarnaast ter plaatse, dus bij onze vaste contactpersonen die in Griekenland, Spanje en Turkije een opvang/asiel hebben. Deze mensen worden dagelijks geconfronteerd met heel veel dierenleed en schrijnende gevallen. AAI helpt hen door:

  • het bekostigen van noodzakelijke operaties, die door plaatselijke dierenartsen kunnen worden uitgevoerd

  • ondersteuning van deze asielen/opvang, zodat ze kunnen blijven voortbestaan, via donaties voor reparaties van kennels, vloeren, hekken etc., zodat de honden een beschut onderkomen hebben. Zowel op het Griekse Corfu, als het Turkse Gocek heeft AAI een speciaal puppyhuis laten bouwen voor de jonge en kwetsbare honden, die tot dan toe meestal tussen de volwassen honden moesten zitten (vaak met fatale afloop)

  • donaties voor vaccinatie, ontvlooiien en ontwormen van honden in de opvang/asielen

  • het verstrekken van medicijnen en antiparasitaire middelen

  • financiering van sterilisatieprojecten

  • stimuleren van voorlichtingscampagnes (bewustzijnsverandering van de bevolking in deze landen t.o.v. honden)


Daarnaast heeft AAI al diverse malen honden in Nederland laten opereren omdat in het land van herkomst hiervoor geen mogelijkheden waren. Een voorbeeld hiervan is hond Misty (zie bijgaande foto's) die op Corfu gevonden werd, sterk ondervoed en vastgebonden met ijzerdraad aan een hek waardoor de voorpoten ernstig vergroeid waren. Na een geslaagde operatie in Nederland zijn haar kromme voorpootjes recht gezet en heeft AAI haar een prachtige toekomst in een liefdevol gezin kunnen bieden.

AAI helpt ook regelmatig kansloze honden in Nederland. Het betreft dan vaak honden die in de Nederlandse asielen geen of minder kansen hebben (zoals bejaarde of gehandicapte honden).

Volgens AAI verdient iedere hond een kans, ongeacht landsgrenzen. Geef een hond met een verleden een toekomst!

Stichting AAI werkt uitsluitend met vrijwilligers en ontvangt geen subsidie. Zij is voor haar voortbestaan geheel afhankelijk van donaties en streeft ernaar zo verantwoord mogelijk met het geld om te gaan door de kosten heel laag te houden. Met trots kan zij dan ook in het jaarverslag vermelden dat de Algemene Kosten minder dan 5% bedragen. Vrijwel al het geld komt dus rechtstreeks ten goede aan de kansloze honden!

Wij zijn de mensen van Drukkerij Pasklaar dan ook heel dankbaar dat zij ter gelegenheid van hun jubileumjaar, Stichting AAI onder de aandacht willen brengen en willen steunen.

Meer informatie over doelstelling en werkwijze kunt u op de website van AAI vinden, alsook een overzicht van alle te plaatsen honden en de projecten.
Meer info: » Stichting Aai
Voor informatie kunt u ook mailen: info@stichtingaai.nl

Donaties kunt u overmaken op ons rekeningnummer 7276816 o.v.v. Stichting Animal Association International te Maastricht.